Χριστουγεννιάτικος Σκακιστικός φιλικός αγώνας σχολείων‏

XMAS 2015Ένας διαφορετικός σκακιστικός αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Δεκέμβρη στο Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου.
Στον αγώνα που είχε έναν εορταστικό, χριστουγεννιάτικο, χαρακτήρα τέθηκαν αντιμέτωπες οι σκακιστικές ομάδες των σχολείων ΕΠΑΛ Σάμου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου ενώ συμμετείχαν μαθητές και από το ΓΕΛ Σάμου και το ΓΕΛ Μαραθοκάμπου! Για τους μαθητές από τον Μαραθόκαμπο ήταν η παρθενική συμμετοχή σε σκακιστικούς αγώνες!
Θυμίζουμε ότι στα 2 σχολεία το Σκάκι έχει μπει για τα καλά στη μαθητική ζωή αφού περιλαμβάνεται στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων ενώ υλοποιούνται και σχολικά σκακιστικά προγράμματα μετά τη λήξη των πρωινών μαθημάτων με την σταθερή υποστήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου.
Περισσότεροι από 40 μαθητές βρέθηκαν στον σκακιστικά φιλόξενο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του ΕΠΑΛ Σάμου και απόλαυσαν μερικές παρτίδες λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα παραμένει μυστικό αλλά υπάρχουν φήμες ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο ντέρμπι!
Η υποδοχή που ετοίμασε το ΕΠΑΛ Σάμου στους φιλοξενούμενους μαθητές από το Μαραθόκαμπο ήταν θερμή με τις πρώτες παρτίδες να παίζονται υπό τους χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τα κάλαντα των Χριστουγέννων που έψαλλαν οι μαθητές της μουσικής ομάδας του ΕΠΑΛ, ενώ στη συνέχεια μοιράστηκε κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές φτιαγμένο από τις μαθήτριες του ΕΠΑΛ Σάμου!!
Οι μαθητές έδωσαν ραντεβού για μια ρεβάνς του αγώνα τη νέα χρονιά, αυτή τη φορά στο Μαραθόκαμπο.
Στον αγώνα βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος ο οποίος αφού αντάλλαξε ευχές με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς έπαιξε και την πρώτη κίνηση στην πρώτη σκακιέρα!
Αξίζει να σημειωθεί ότι για μια ακόμα φορά ο κ. Νίκος Κατρακάζος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για δωρεάν μεταφορά των μαθητών από τον Μαραθόκαμπο προς τον χώρο του αγώνα (και την επιστροφή τους στο Μαραθόκαμπο). Δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αλλά και ο κ. Νίκος Κατρακάζος προσωπικά υποστηρίζουν θερμά μια σκακιστική δραστηριότητα και ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί γόνιμα και στο μέλλον!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 •  
  10
  Shares
 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *