1ος Σαμιακός Σχολικός Διαγωνισμός Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων

Ο  Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσει τον «1ο Σαμιακό Σχολικό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων». Τον διαγωνισμό διοργανώνουν ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος», το «Μαυρογένειο» Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου και το Γυμνάσιο Καρλοβασίων  υπό την αιγίδα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σάμου (διά των υπευθύνων των σχολικών δραστηριοτήτων) και της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου  της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδία

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μάη 2015 και ώρες 09:15 π.μ. μέχρι 10:45 π.μ. σε αίθουσες του Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου και του Γυμνασίου Καρλοβασίων. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των  Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, της Σάμου.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 1 Μάη 2015. Οι δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών μπορούν να είναι και μεμονωμένες αλλά για την ευκολότερη καταγραφή τους οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλωθούν και από το Σχολείο τους με σχετικό έγγραφο (που θα αποσταλεί από το Σχολείο τους στο φαξ του ΕΠΑΛ Σάμου 2273028477), είτε στο τηλέφωνο: 2273035794 είτε στο email: [email protected]

Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στο ΕΠΑΛ Σάμου και το Γυμνάσιο Καρλοβασίων την Τρίτη 5 Μάη 2015 (09:00 09:10). 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:  Σε κάθε διαγωνιζόμενο θα δοθούν μια σκακιέρα με κομμάτια, 12 ασκήσεις τυπωμένες σε διαγράμματα και ένα απαντητικό φύλλο. Η επιλογή των ασκήσεων θα γίνει από τον πρωταθλητή Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Σκάκι κ. Νίκο Μενδρινό. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα μπορεί να τοποθετεί τις θέσεις στη σκακιέρα και να μετακινεί τα κομμάτια προσπαθώντας να βρει τη λύση, ενώ είναι υποχρεωμένος να γράφει τις απαντήσεις του στο απαντητικό φύλλο. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Με τη λήξη του διαγωνισμού τα απαντητικά φύλλα θα συγκεντρωθούν και θα βαθμολογηθούν από τους διοργανωτές.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. Έπαθλο θα απονεμηθεί στον μαθητή ή μαθήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία ενώ μετάλλια θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης. 

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *