Δελτίο Τύπου για το 3ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σάμου 2015

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» ενημερώνει μέσω του Τύπου ότι το «3ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σάμου» για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία κατά το διήμερο 14 και 15 Μαρτίου 2015.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 86 μαθητές και μαθήτριες στις εξής κατηγορίες:

  • Δημοτικά–μικροί (α’, β’ και γ’ τάξη) 14 μαθητές,
  • Δημοτικά-μεγάλοι (δ’, ε’ και στ’ τάξη) 36 μαθητές,
  • Γυμνάσια 20 μαθητές και
  • Λύκεια 16 μαθητές.

Νικητές σε κάθε κατηγορία αναδείχτηκαν οι:

Δημοτικά μικροί

1ος Μαθιός Νίκος του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος,
2ος Ταρασίδης Δημήτρης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρλοβασίου,
3ος Ευστρατίου Δημήτρης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου

Δημοτικά μεγάλοι

1ος Διαμαντάκος Σωτήρης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου,
2ος Σοφούλης Δημήτρης του Δημοτικού Σχολείου Όρμου Καρλοβασίου,
3ος Αποστόλου Δημήτρης του Δημοτικού Σχολείου Μυτιληνιών.

Γυμνάσια

1ος Δελαβέρης Εμμανουήλ του 2ου Γυμνασίου Βαθέος,
2η Τσολάκης Παράσχος του Γυμνασίου Καρλοβασίου,
3ος Χατζηνικήτας Νικόλας του Γυμνασίου Καρλοβασίου.

Λύκεια

1ος Νταγκάι Τζέρντι του Γενικού Λυκείου Μαραθοκάμπου,
2ος Κουμνιώτης Ρωμανός του Γενικού Λυκείου Σάμου,
3ος Μαργαρίτης Μανώλης του Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου.

Οι νικητές κάθε κατηγορίας προκρίνονται για την τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία από 4 μέχρι 6 Απριλίου 2015 στην Ερέτρια.

Ευχαριστούμε θερμά
τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο και τον Αντιδήμαρχο Καρλοβάσου κ. Τάσο Καλατζή που ευγενικά ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας για διάθεση ενός λεωφορείου για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών των σχολείων της ανατολικής Σάμου από και προς το χώρο διεξαγωγής των αγώνων. Η διάθεση της Περιφέρειας να αγκαλιάσει το Σκάκι στο αμέσως επόμενο διάστημα μας έδωσε μεγάλη χαρά!

Τους υπεύθυνους Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σάμου κ. Βογιατζή Κώστα και κ. Καραγιάννη Δημήτρη που μερίμνησαν για την παραχώρηση του κλειστού Γυμναστηρίου ως χώρο διεξαγωγής των αγώνων.

Τον κ. Καραγεωργίου και το κατάστημα Νέα Τεχνολογία που ευγενικά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για την αγορά των μεταλλίων για τους νικητές κάθε κατηγορίας.

Τον διεθνούς φήμης εκδοτικό οίκο Chess Informant που χορήγησε σκακιστικά βιβλία – διαμάντια για τους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας.

Το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου, το ΓΕΛ Σάμου, και τους λυκειάρχες κ.κ Βαγγέλη Τσεσμελή και Ιωάννη Τζανή για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχαν.

Το Γυμνάσιο Καρλοβασίου και τον γυμνασιάρχη κ. Γιάννη Σοφούλη που συμπλήρωσε το σκακιστικό υλικό του Ομίλου με το υλικό του Γυμνασίου για να καλυφθεί η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών.

Τους εκπαιδευτικούς κυρίους Δρίτσα Δημήτρη, Σαμψωνίδη Ανέστη, Καρύδα Αλέξανδρο και τις υπεύθυνες των σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κυρίες Πέλλα Πέλλη Παππά και Λασκαρίδου Σοφία για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν τόσο στην καταχώρηση των αποτελεσμάτων και τη διενέργεια των ηλεκτρονικών κληρώσεων όσο και στην διαιτησία.

Την Σκακιστική Ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα μέλη της οποίας Γιαλιάς Χρήστος και Χασιώτης Σταμάτης ανέλαβαν το δύσκολο έργο της διαιτησίας στους ομίλους των μεγάλων.

Τα μέλη του Ομίλου κ. Διαμαντάκο Γιάννη και Δαγκλή Δημήτρη που όχι μόνο διαιτήτευσαν αλλά ακούραστα πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια του διημέρου για την επιτυχή διοργάνωση ενός ακόμα σχολικού τουρνουά.

Συγχαίρουμε τους νικητές κάθε κατηγορίας και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες.
Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και ευχόμαστε να τους δούμε ξανά στο επόμενο τουρνουά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *