Πρωτάθλημα Σκακιστικών Μηχανών

Κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα τουρνουά, αλλά με συνεχώς αυξανόμενη δυναμική είναι το πρωτάθλημα Σκακιστικών μηχανών. Το πρωτάθλημα TCEC (πατήστε εδώ για την ιστιοσελίδα) δεν είναι το επίσημο πρωτάθλημα υπολογιστών όμως οι κανονισμοί του και οι συμμετοχές το καθιστούν καθ’ όλα αξιόπιστο. Οι αγώνες διεξάγονται από τον προγραμματιστή Martin Thoresen της Microsoft σε συνεργασία με την γνωστή σκακιστική ιστιοσελίδα chessdom.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε 5 στάδια. Στο πρώτο παίρνουν μέρος 36 μηχανές με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Οι πρώτες 19 προκρίνονται στο δεύτερο σκέλος όπου παίζουν με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων. Οι 10 πρώτες περνούν στην 3η φάση που το σύστημα είναι πουλ διπλών συναντήσεων. Με τις 6 πρώτες να προκρίνονται στο 4ο στάδιο και να αναμετρώνται με σύστημα πουλ εξαπλών συναντήσεων. Τέλος οι 2 πρώτες μηχανές παίζουν 48 παρτίδες στον μεγάλο τελικό για να ανακηρυχθεί ο Πρωταθλητής.

Πλέον βρισκόμαστε στην 7η σεζόν (η κάθε περίοδος διαρκει 3-4 μήνες) με την μηχανή Stockfish να έχει κατακτήσει το τελευταίο πρωτάθλημα. Σημείωνουμε ότι το Stockfish είναι ελεύθερο λογισμικό και μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν απο εδώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ζωντανή αναμετάδοση των παρτίδων καθώς και τα σχετικά διαγράμματα ανάλυσης και απόδοσης. Επίσης μπορείτε να ανταλλάξετε τις απόψεις με άλλους χρήστες σχετικά με τις παρτίδες σε πραγματικό χρόνο μέσα από σχετική εφαρμογή που προσφέρει η σελίδα.

Καλές παρτίδες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *