Σχετικά με εμάς

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Σάμου “Μέλισσος” δημιουργήθηκε από την αγάπη και το μεράκι των φίλων του Σκακιού. Ήρθε για να καλύψει τη δυσάρεστη, πολυετή απουσία σε όλο το νησί ενός συλλόγου ή σκακιστικής λέσχης, όπου οι λάτρεις του αθλήματος θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις ανησυχίες τους.

Η ίδρυση του συλλόγου, επιτρέπει στους ενασχολούμενους με το αντικείμενο να συσπειρωθούν σε μία οργανωμένη και ζωντανή κοινότητα, που δε θα αρκείται απλά σε μερικές παρτίδες στις καφετερίες, αλλά θα εντρυφήσει στο αντικείμενο με παρτίδες, θεωρητικά μαθήματα και προπονήσεις σε κατάλληλους χώρους. Επιπλέον, θα δοθεί με συστηματικό τρόπο η δυνατότητα σε νέα παιδιά να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο με τα ασπρόμαυρα τετράγωνα.

Το συνολικό εγχείρημα έρχεται ως επιστέγασμα δύο ετών προσπάθειας που έδωσαν ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Προσπάθειας που ευοδώθηκε χάρη στη συνεργασία ανθρώπων με μεράκι και πάθος για το Σκάκι, από πολλούς διαφορετικούς φορείς, όπως και σε σειρά ευτυχών συγκυριών.

Η επιτυχής διοργάνωση εξωδιδακτικών προγραμμάτων σκακιού σε σχολεία του Βαθέος και του Καρλοβάσου τα τελευταία δύο χρόνια,ο δραστήριος φοιτητικός σκακιστικός σύλλογος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η μεσολάβηση ανθρώπων από το χώρο του Πανεπιστημίου που γνωρίζουν το Σκάκι σε βάθος, έχοντας διατελέσει επαγγελματίες σκακιστές της πρώτης εθνικής κατηγορίας, συνηγόρησαν στην επιτυχή έκβαση σκακιστικών δραστηριοτήτων τα δύο τελευταία χρόνια. Έτσι κατέστη πλέον επιτακτικό αίτημα η δημιουργία σκακιστικού συλλόγου που θα εξυπηρετεί την σκακιστική κοινότητα της Σάμου σε μόνιμη βάση.