Σχέδια από τον 1ο Σαμιακό Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «1ος Σαμιακός Διαγωνισμός Σκακιστικού Σκίτσου» για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 30 μαθητές και μαθήτριες από διάφορα σχολεία του Νησιού και χωρίστηκαν σε δυο κατηγορίες: μικροί (μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών) και μεγάλοι (μαθητές γυμνασίων και λυκείων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα σχολεία του νησιού όπου υλοποιείται σχολικό σκακιστικό πρόγραμμα (1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου με υπεύθυνο τον κ. Παναγιώτου και «Μαυρογένειο» ΕΠΑΛ Σάμου με υπεύθυνο τον κ. Τσεσμελή) υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των μαθητών.

Τα έργα των μικρών μαθητών, που στο σύνολό τους χαρακτηρίζονται από ομορφιά και πρωτοτυπία, κρίθηκαν από επιτροπή καθηγητών του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στην πρώτη κατηγορία ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση οι:

  • Άγγελος Γιοβάνης του Νηπιαγωγείου Καρλοβάσου
  • Μαθιός Νίκος του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος
  • Η ομάδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου

Στην δεύτερη κατηγορία νικήτρια αναδείχτηκε η μαθήτρια Στροπωνιάτη Έλενα του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

Στους νικητές απονεμήθηκαν σετ ζωγραφικής για να συνεχίζουν να ζωγραφίζουν (όχι μόνο σκακιστικά σκίτσα!) και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό στέλνοντας τα πανέμορφα σκίτσα τους και ευχόμαστε να τους δούμε ξανά στο επόμενο σκακιστικό δρώμενο!

Ακολουθεί άλμπουμ με τα σκίτσα των μετεχόντων:

[Not a valid template]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *