Σχολικός Αγώνας Επίδειξης Σιμουλτανέ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» ανακοινώνει ότι με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «1ος Σχολικός Αγώνας Επίδειξης Σιμουλτανέ» στο Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 8 Μάη με τη συμμετοχή συνολικά 20 μαθητών από διάφορα σχολεία του Νησιού (γυμνάσια και λύκεια) οι οποίοι χωρίστηκαν σε 2 ομάδες.
Οι δέκα μαθητές της πρώτης ομάδας αντιμετώπισαν ταυτόχρονα (σε διαφορετική σκακιέρα ο καθένας) τον μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σκακιστή του (φετινού πρωταθλητή Αιγαίου) Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας «Ιωάννης Τζελεπής» ομάδα μαθητών Χρήστο Γιαλιά ενώ οι υπόλοιποι δέκα μαθητές έπαιξαν με τον φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σκακιστή του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου «Μέλισσος» Σταμάτη Χασιώτη.
Σε ένα αγώνα που κράτησε πάνω από 3 ώρες, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 19 ½ – ½ υπέρ των σκακιστών ενώ ο μισός βαθμός για τους μαθητές προήλθε από την ισοπαλίαπου απέσπασε ο μαθητής του ΓΕΛ Σάμου Ηρακλής Τσεσμελής από τον Χρήστο Γιαλιά.
Ευχαριστούμε θερμά,
• τον διευθυντή του Μαυρογένειου ΕΠΑΛ Σάμου κ. Βαγγέλη Τσεσμελή που με χαρά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για την οργάνωση ενός τέτοιου αγώνα στο Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου όπου υλοποιείται σχολικό σκακιστικό πρόγραμμα και
• τους σκακιστές Χρήστο Γιαλιά και Σταμάτη Χασιώτη που με χαρά δέχτηκαν να παίξουν στον σχολικό αγώνα επίδειξης.
Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στον αγώνα επίδειξης και ευχόμαστε να τους δούμε ξανά σε ένα από τα σκακιστικά δρώμενα που ακολουθούν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

1ος Σχολικός Διαγωνισμός Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» ανακοινώνει ότι με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «1ος Σχολικός Διαγωνισμός Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων».
Ο πρωτότυπος αυτός διαγωνισμός επίλυσης σκακιστικών ασκήσεων πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη 5 Μάη με τη συμμετοχή συνολικά 36 μαθητών από διάφορα σχολεία του Νησιού (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε δυο σχολεία. Στο Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου οι μαθητές της ανατολικής Σάμου και στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου οι μαθητές της δυτικής Σάμου.
Στους διαγωνιζόμενους δόθηκαν 12 ασκήσεις με προβλήματα δύο κινήσεων (δηλαδή ο λευκός κάνει ματ στη δεύτερη κίνησή του όσο καλά και αν αμυνθεί ο μαύρος), ενώ μπορούσαν να κινούν τα κομμάτια πάνω στη σκακιέρα σχηματίζοντας τις θέσεις των ασκήσεων.
Μετά τη διόρθωση των γραπτών των διαγωνιζόμενων η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:
1η θέση: ισοβάθμησαν οι Διαμαντάκος Σωτήρης από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, Δελαβέρης Μανώλης από το 2ο Γυμνάσιο Σάμου, Πανούσου Αγγέλα από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου και Χατζηνικολάου Μανώλης από το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου με 12 βαθμούς καθένας.
2η θέση: Σοφούλης Δημήτρης από το Δημοτικό Σχολείο Όρμου Καρλοβάσου με 11 βαθμούς.
3η θέση: Τρόκα Άγγελος από το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου με 10 βαθμούς.
Ευχαριστούμε θερμά,
• τον διευθυντή του Γυμνασίου Καρλοβάσου κ. Γιάννη Σοφούλη και τον διευθυντή του Μαυρογένειου ΕΠΑΛ Σάμου κ. Βαγγέλη Τσεσμελή που διέθεσαν από μια αίθουσα στα σχολεία τους για την διεξαγωγή του διαγωνισμού,
• τους εκπαιδευτικούς κ. Καρύδα Αλέξανδρο, Σαμψωνίδη Ανέστη, Χατζή Δημήτρη (από το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου) και Δρίτσα Δημήτρη (από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου) που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της επιτήρησης και
• τον Πρωταθλητή Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Σκάκι και εκπαιδευτικό κ. Νίκο Μενδρινό που ευγενικά ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για βοήθεια για την διοργάνωση ενός τέτοιου σχολικού διαγωνισμού στο Νησί μας και που επέλεξε τις ασκήσεις του διαγωνισμού.
Συγχαίρουμε τους νικητές για την επιτυχία τους αλλά και όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και ευχόμαστε να τους ξανασυναντήσουμε σε κάποιο από τα επόμενα σκακιστικά δρώμενα.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στιγμιότυπα από το Γυμνάσιο Καρλοβασίων μπορείτε να βρείτε από εδώ.

Αποτελέσματα αγώνων του Αιγαιοπελαγίτικου Σκακιστικού Πρωταθλήματος 2015

Ακολουθούν σύνδεσμοι με τα αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων του Αιγαιοπελαγίτικου Σκακιστικού Πρωταθλήματος 2015 στη Χίο:

2ο Πανεπιστημιακό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Σάμου

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «2ο Πανεπιστημιακό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Σάμου».
Οι αγώνες διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το Τμήμα Μαθηματικών, στην Εμπορική Σχολή στο Καρλόβασι την Κυριακή 26 Απρίλη 2015. Συμμετείχαν συνολικά 12 σκακιστές (φοιτητές της Σχολής και όχι μόνο) και αγωνίστηκαν με το ελβετικό σύστημα 5 γύρων και χρόνο σκέψης 45 λεπτά για κάθε παίκτη.
Μετά το τέλος του 5ου γύρου η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:
1ος: Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος, φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών και παίκτης του Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας
2ος: Γιαλιάς Χρήστος, μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών και παίκτης του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας
3ος: Καραΐσκος Ευάγγελος του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου.
Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι αναρτημένα εδώ.

Ευχαριστούμε θερμά
• τον Πρόεδρο του Τμήματος Μαθηματικών κ. Βασίλη Μεταφτσή που με χαρά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για τη διοργάνωση του 2ου Πανεπιστημιακού Ατομικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Σάμου τους χώρους της Σχολής και που απένειμε τα μετάλλια στους νικητές και
• τον διεθνούς φήμης εκδοτικό οίκο Chess Informant που χορήγησε σκακιστικά βιβλία στους νικητές.
Συγχαίρουμε τους νικητές για την επιτυχία τους αλλά και όλους τους σκακιστές που συμμετείχαν στο τουρνουά. Ευχόμαστε να τους δούμε και πάλι σε κάποιο από τα σκακιστικά δρώμενα που ακολουθούν!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA