1ος Σαμιακός Σχολικός Διαγωνισμός Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων

Ο  Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσει τον «1ο Σαμιακό Σχολικό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων». Τον διαγωνισμό διοργανώνουν ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος», το «Μαυρογένειο» Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου και το Γυμνάσιο Καρλοβασίων  υπό την αιγίδα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σάμου (διά των υπευθύνων των σχολικών δραστηριοτήτων) και της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου  της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδία

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μάη 2015 και ώρες 09:15 π.μ. μέχρι 10:45 π.μ. σε αίθουσες του Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου και του Γυμνασίου Καρλοβασίων. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των  Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, της Σάμου.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 1 Μάη 2015. Οι δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών μπορούν να είναι και μεμονωμένες αλλά για την ευκολότερη καταγραφή τους οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλωθούν και από το Σχολείο τους με σχετικό έγγραφο (που θα αποσταλεί από το Σχολείο τους στο φαξ του ΕΠΑΛ Σάμου 2273028477), είτε στο τηλέφωνο: 2273035794 είτε στο email: nikosrokopanos@gmail.com

Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στο ΕΠΑΛ Σάμου και το Γυμνάσιο Καρλοβασίων την Τρίτη 5 Μάη 2015 (09:00 09:10). 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:  Σε κάθε διαγωνιζόμενο θα δοθούν μια σκακιέρα με κομμάτια, 12 ασκήσεις τυπωμένες σε διαγράμματα και ένα απαντητικό φύλλο. Η επιλογή των ασκήσεων θα γίνει από τον πρωταθλητή Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Σκάκι κ. Νίκο Μενδρινό. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα μπορεί να τοποθετεί τις θέσεις στη σκακιέρα και να μετακινεί τα κομμάτια προσπαθώντας να βρει τη λύση, ενώ είναι υποχρεωμένος να γράφει τις απαντήσεις του στο απαντητικό φύλλο. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Με τη λήξη του διαγωνισμού τα απαντητικά φύλλα θα συγκεντρωθούν και θα βαθμολογηθούν από τους διοργανωτές.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. Έπαθλο θα απονεμηθεί στον μαθητή ή μαθήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία ενώ μετάλλια θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης. 

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ

1ος ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσει τον «1ο Σαμιακό Σχολικό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων».

SamosMathChessProblems-2015Αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής μπορείτε να κατεβάσετε από την προκήρυξη.

Φωτογραφίες από το «3ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σάμου»

Ακολουθεί άλμπουμ φωτογραφιών από το «3ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σάμου»:

[Not a valid template]

Σχέδια από τον 1ο Σαμιακό Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «1ος Σαμιακός Διαγωνισμός Σκακιστικού Σκίτσου» για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 30 μαθητές και μαθήτριες από διάφορα σχολεία του Νησιού και χωρίστηκαν σε δυο κατηγορίες: μικροί (μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών) και μεγάλοι (μαθητές γυμνασίων και λυκείων).

Continue reading

2ο Σαμιακό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσει το 2ο Σαμιακό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα.

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες συνδιοργανώνουν το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος».

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στην Εμπορική Σχολή στο Καρλόβασι.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και όλοι οι ενήλικες που το επιθυμούν.

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 είτε στο τηλέφωνο: 2273035794 είτε στο email: nikosrokopanos@gmail.com είτε στην ιστοσελίδα του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου: www.chess-samos.eu

Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο των αγώνων, την Κυριακή 26 Απρίλη 2015 (10:00 – 10:15).

ΑΦΙΣΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ 2015 - ΕΙΚΟΝΑ

Αναλυτικά η προκήρυξη εδώ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015