Tata Steel Masters 2015

Ένα από τα σημαντικότερα σκακιστικά τουρνουά για το 2015  διεξάγεται αυτές τις μέρες (9-25 Ιανουαρίου) στο Wijk aan Zee της Ολλανδίας, καθώς επίσης, στο Ρότερνταμ και τη Χάγη.

Το 77ο Τουρνουά Τάτα Steel φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονομάτα όπως οι Carlsen, Caruana αλλά και τον περσινό νικητή Aronian (4 φορές νικητής συνολικά, πίσω από τον Anand που έχει 5 νίκες) .

Μετά απο 8 γυρούς προηγείται ο Αμερικανός Wesley So (No 10 στην παγκόσμια κατάταξη). Σημείωνουμε ότι ο μέσος όρος ELO των 14 συμμετεχόντων είναι 2746!

Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε σε ζωντανή αναμετάδοση τους αγώνες του τουρνουά καθώς και σχετικά video που αφορούν την διοργάνωση.

 

r1-23 r2-9 r3-2 r3-66

Αναθεωρημένος βαθμολογικός πίνακας 2ου ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Ανακοινώθηκε πλήρης και αναθεωρημένος βαθμολογικός πίνακας της τελικής κατάταξης των συμμετεχόντων στο 2ο Κύπελλο Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων, μαζί με νέο δελτίο τύπου της 15ης Ιανουαρίου 2015, στην ιστοσελίδα http://kallitexniko-skaki.blogspot.gr/

Εθνικοί Βαθμοί Αξιολόγησης (ELO) Α΄ Εξαμήνου 2015

Η ΕΣΟ δημοσιεύει (στην ιστοσελίδα της www.chessfed.gr) τον πίνακα των εθνικών βαθμών αξιολόγησης του Α΄ εξαμήνου του 2015. Υπενθυμίζεται ότι για τον υπολογισμό τους έχουν συμπεριληφθεί τα τουρνουά που εστάλησαν προς αξιολόγηση στην ΕΣΟ ως και τις 30 Νοεμβρίου 2014.

Στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας μπορείτε να ενημερωθείτε για το νέο Ειδικό Κανονισμό υπολογισμού των εθνικών βαθμών αξιολόγησης (http://www.chessfed.gr/archives/3823)

Για την αναζήτηση ELO με βάση τον σύλλογο ή τον παίκτη κάντε κλικ εδώ.

Θέματα και λύσεις στα ζητήματα του 2ου Κυπέλλου Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

Μπορείτε να κατεβάσετε και να μελετήσετε τα θέματα αλλά και τις λύσεις των ζητημάτων του 2ου Κυπέλλου Ελλαδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων.

2ο Κύπελλο Ελλάδος στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων, Δελτίο Τύπου & Κατάταξη

Ακολουθεί αναδημοσίευση του δελτίου τύπου του 2ου κυπέλλου Ελλάδος στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων, από τον ιστότοπο http://kallitexniko-skaki.blogspot.gr/.
Με 100 συμμετοχές ακριβώς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 το 2ο Κύπελλο Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Όπως και πριν ένα χρόνο (05/01/2014), οι λύτες συγκεντρώθηκαν ταυτόχρονα σε διάφορες ελληνικές πόλεις, 12 αυτή τη φορά, έχοντας απέναντί τους τα ίδια σκακιστικά προβλήματα και ενιαία βαθμολόγηση. Οι συμμετοχές ανά πόλη: Πρέβεζα (22), Δράμα (4), Ηλιούπολη (15), Χανιά (12), Άγιος Κήρυκος (12), Πάτρα (10), Ερμούπολη (7), Πτολεμαΐδα (5), Βαθύ (4), Αιγάλεω (4), Καρλόβασι (2), Τριανδρία (2). Ο 100ός συμμετέχων είναι ο πολυπρωταθλητής μας Κώστας Πρέντος, που πήρε μέρος εκτός συναγωνισμού από την Αμερική όπου κατοικεί μόνιμα πλέον!
Ο βαθμολογικός πίνακας που δόθηκε στη δημοσιότητα (http://www.kallitexniko-skaki.blogspot.gr) είναι μεν πλήρης αλλά ακόμη ανεπίσημος: Κάποιες βαθμολογίες προέρχονται από τους τοπικούς διοργανωτές ενώ μικρό μόνο μέρος από τα «Φύλλα Συμμετοχής» βρίσκεται στα χέρια του «κεντρικού διοργανωτή» που είναι υπεύθυνος για την οριστική βαθμολόγηση. Είναι πιθανό να γίνουν διορθώσεις, προσθήκες κλπ., ενώ ανοιχτό είναι το θέμα τυχόν ενστάσεων. Ωστόσο η πρόβλεψή μας είναι ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, οπότε μπορούμε να δώσουμε, κάπως πρόωρα, συγχαρητήρια στον κυπελλούχο Παναγιώτη Κονιδάρη, στους Αναστάση Παπαργυρίου και Ανδρέα Παπασταυρόπουλο (για τις θέσεις 2 και 3), στους τρείς πρώτους εφήβους Απόστολο Σταματόπουλο, Χαχάμη Νέστορα και Καταγή Θοδωρή, καθώς και στην πρώτη γυναίκα Marija Urosevic. Συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά, σε όλους όσους συμμετείχαν. Ανεξάρτητα από τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα, ελπίζουμε να πήραν μία γεύση από την ομορφιά του Καλλιτεχνικού Σκακιού.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους κατά τόπους διοργανωτές καθώς και στους Μανόλη Μανωλά και Δημήτρη Σκυριανόγλου. Θα επανέλθουμε, σε μία εβδομάδα περίπου, με τον «ημι-τελικό» πίνακα βαθμολογίας που θα περιλαμβάνει και τα Elo των λυτών.
Η πρώτη αναλυτική ανεπίσημη βαθμολογία έχει αναρτηθεί από τον ίδιο ιστότοπο, στις 4/1/2014 και μπορείτε να την επισκεφτείτε από εδώ.