Σκακιστική Ολυμπιάδα 2014

Στο Τρόμσο της Νορβηγίας διεξάγεται από 01.08 εώς 14.08 η 41η Σκακιστική Ολυμπιάδα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εώς σήμερα σκακιστικό γεγονός  με 1570 σκακιστές από 172 χώρες.

Οι παίκτες που συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα περιλαμβάνουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή Magnus Carlsen, εννέα από τους δέκα κορυφαίους αθλητές από τη λίστα ΕΛΟ και τέσσερις πρώην Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Η ισχυρότερη ομάδα είναι αυτή της Ρωσίας (2777 μ.ο ΕΛΟ) και ακολουθούν αυτή της Ουκρανίας (2722 μ.ο ΕΛΟ) και της Γαλλίας (2718 μ.ο ΕΛΟ).

H ελληνική ομάδα απαρτίζεται από τους : Χριστόδουλο Μπανίκα , Γιάννη Παπαϊωάννου, Δημήτρη Μαστροβασίλη, Στέλιο Χαλκιά, Θάνο Μαστροβασίλη και τις γυναίκες Άννα – Μαρία Μπότσαρη, Σταυρούλα Τσολακίδου (παγκόσμια πρωταθλήτρια κορασίδων), Κατερίνα Παυλίδου, Μαρίνα Μακροπούλου και Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη.

Αρχηγός της αποστολής και της ανδρικής ομάδας είναι ο έφορος εθνικών ομάδων Μιχάλης Καλοσκάμπης και αρχηγός της γυναικείας ομάδας ο GM Σπύρος Καπνίσης.

Την  επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων θα την βρείτε εδώ.

 

Πρωτάθλημα Σκάκι από την 79ΑΔΤΕ σε συνεργασία με τον Μέλισσο

Gallery

This gallery contains 4 photos.

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκε τουρνουά Rapid στο χώρο του στρατοπέδου «ΤΧΗ (ΠΖ) ΑΙΜΙΛΟΥ ΠΟΥΛΜΑΝ» στο Βαθύ της Σάμου με την συνδρομή του Συλλόγου μας. Η πρωτοβουλία ανήκε στον φίλο του Συλλόγου κ.Φώτιο Αρμπή, διοικητή μονάδας του στρατοπέδου, ενώ … Continue reading